De veiligheid van uw wachtwoorden controleren

Alleen beschikbaar in Kaspersky Premium.

Uw internetaccounts lopen groot gevaar als ze niet-unieke of zwakke wachtwoorden hebben (bijvoorbeeld qwerty of 12345) en als de wachtwoorden gebaseerd zijn op informatie die gemakkelijk te raden of te verkrijgen is (bijvoorbeeld namen van uw familieleden of geboortedatums).

Het Kaspersky-programma kan snel controleren hoe complex uw wachtwoorden zijn en of hetzelfde wachtwoord in meer dan één account wordt gebruikt.

Wachtwoordveiligheids controleren:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Selecteer het gedeelte Privacy.
  3. Selecteer onder Password Safety een van de volgende opties:
    • Klik op Downloaden als Kaspersky Password Manager nog niet geïnstalleerd is. De naam van de knop kan Starten of Openen zijn als Kaspersky Password Manager niet is geconfigureerd, verouderd of verbonden is met een My Kaspersky-account dat niet overeenkomt met de account waarmee het Kaspersky-programma verbonden is.

Hiermee wordt de installatie van Kaspersky Password Manager gestart. Volg de instructies van de wizard.

• Klik op Scannen als de scan nog niet is uitgevoerd.
    • Klik op Details als de scan nog niet is uitgevoerd.

Scanresultaten worden weergegeven onder Password Safety gegroepeerd op veiligheidscategorieën.

Voor meer informatie over wachtwoordscans, raadpleeg Kaspersky Password Manager Help.